5 sept 2009, 19:30

Подслушан разговор между Дон Кихот и Санчо Панса 

  Poesía » De humor
940 0 5

 

 

                                                      Подслушан разговор

                                                                  между

                                                  Дон Кихот и Санчо Панса

 

 

                                               

                                              Изпратен до тяхната сродна душа -

                                                          една журналистка.

 

 

                                                  - Санчо, да оседлаем мечтите,

                                                  подковани са с нашата вяра.

                                                  - Рицарю, вярата се изтри

                                                   в някаква надпревара.

                                                    Ти и ризницата загуби

                                                      и вината е само твоя.

                                                   - Изплетена беше от лъчи,

                                                    но я забравих след боя.

                                                     - С вятърните мелници,

                                                              разбира се.

                                                       - Санчо, и копието се счупи...

                                                        - Знам, на един овен в рогата.

                                                        - Рицарю, защо не попита

                                                          поне веднъж за цената?...

                                                         - Санчо, само ние си знаем

                                                          кое-колко ни е струвало.

                                                          - Рицарю - и с по-големи

                                                           ценности са търгували.

                                                           - Санчо, НИЕ ЩЕ НАДХИТРИМ

                                                            ОНАЗИ ЛИХВАРКА - СЪДБАТА.

                                                            Щом са живи мечтите ни,

                                                             ще се преборим и с вятъра.

   

                                                                          Разговора записа:

                                                                         псевдоним: Wali

                                                                           (Виолета Томова)

           

© Виолета Томова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??