16 mar 2012, 23:24

Подземно небе 

  Poesía » Filosófica
384 0 0

 

"Подземно небе"

Затворен във мазето,
ръждясвам с мисълта,
че повече небето
аз няма да съзра.

Във плен на тъмнината
минават ден след ден
и няма я вратата,
що диря уморен.

Стените са студени,
безкрайна е нощта,
надеждата, сломена,
търкаля се в прахта.

Изядох всичко живо,
що беше вътре в мен,
сега се чувствам сиво,
ужасно отегчен.

Ръце протягам  в мрака,
политам  в пропастта,
на дъното ме чака
баща ми зъл - Греха.

*                     *                     *

Заровен във мазето -
шест стъпки под земята,
не виждам ни небето,
нито светлината...

© Задгробник Евотош Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??