4 feb 2015, 7:59

Поети 

  Poesía » Filosófica
1108 0 9

Поети

      „… Ние бяхме родени поети.“

                                            Веселин Хр. Витков

                                     

Щастливците не пишат стиховè.

Съдбата тая болест им спестява.

В тях нощем не беснеят страхове

и не работят за едната слава.

 

Доволните  не пишат стиховè.

Това, което имат, то им стига.

И те живеят в свои светове,

изчистени от всякакви интриги.

 

Нещастните не пишат стиховè.

Пропишат ли, дано им е простено,

че им се случват чужди грехове

и мисли преждевременно родени.

 

Остават само лудите. С това

житейския ни пъзел се нарежда.

Пред празен лист, с препълнена глава

те веруюто собствено подреждат.

 

И вярват, че светът ще надрасте

лъжата, като своя добродетел.

Блажени  са във вярата си те.

Блажени са, родените… поети. 

 

© Александър Калчев Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??