25 nov 2009, 11:19

Поглед... в себе си 

  Poesía
614 0 2

Слепецът прогледна! И тихо заплака...

Навярно светът със очи го изплаши...

Навярно бе твърде привикнал със мрака...

Или светлината видя му се страшна...

И ближните – страшни, с привидни усмивки,

а стиснали здраво в юмрука си камък,

Съдбата -  бездушна, бездънна, всеискаща

да те оглозга до сетния залък...

И всички илюзии, просто поробени,

и всички сънища -  недосънувани,

недоизпити и недокоснати...

убити още в олтара на утрото...

 

Слепецът прогледна.

Слепецът прогледна!

А после, здраво стиснал очите си,

реши да живее, и Гледайки...

                                              в Черното...

                                                      от Светлината да се пречисти...

© Теодора Симеонова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??