23 jul 2024, 5:42

Погребение на поет 

  Poesía
90 3 9

 

 

                в памет на Радой Ралин 

 

Поетът не вървя с властта. 

Нима овластените са глухи 

за реквиема на любовта...

И колко ли от нас го чуха?

 

Небето пада--чер капак 

върху ковчега му обществен. 

Уморен е вятърът от бяг--

клечи край гроба му за среща. 

 

Оглушали от безсмислени слова:

за чуждите съдби нехаем.

И от тъмна злоба при това--

ставаме на клюките хазаи. 

 

Посрещаме, изпращаме наред 

добротата с хищно подозрение!

Умрял бил някакъв поет?!

Светът е щур за погребения!

 

Само Господ Бог ще замълчи. 

Нали познава мъката човешка?

И ще гледа с невярващи очи...

И ще заплачат восъчните свещи. 

© Стойчо Станев Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??