20 abr 2006, 22:43

ПОКАНА ЗА СРЕЩА 

  Poesía
1016 0 2

 

 

Стои пред мене трудна задача.

Решение за нея не откривам сам.

Покана искам да й отправя,

а как да я видя – не знам.

Желая аз да поканя

мил за мене човек

на среща обикновена,

за двама.

Като в 21 век.

Ще седне тя срещу мене

с чаровна усмивка в очи.

А аз изцяло ще бъда

под властта на тези лъчи.

После ще седна да пиша

въпреки, че отдавна разбрах –

не мога Слънцето да опиша,

независимо какво изживях.

 

Много бих дал на света,

ако приеме мойта покана

за приятелска среща на двама –

между мъж и една мечта.

Дали ще се случи това

или сърцето просто ме мами?

 

Боли ме, че не я виждам –

на усмивката истинска фея.

Но нямам изход и смело реших –

как поканата да отправя

съвет за това ще поискам

от самата нея!

© Вили Тодоров Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??