Поклон, страна на горди върхове,
на плодни равнини,
усои диви!
На смъртни схватки, в страшни боеве,
на смели синове -
във подвиг живи!
Поклон, земя! Във трудни мигове
горена, страдала -
си издържала!
Все жива си, през толкоз векове
и все
БЪЛГАРИЯ си се зовяла!
© Славка Любенова Todos los derechos reservados