2 jun 2013, 19:47  

Поколения: монолог 

  Poesía » Filosófica
576 0 2

Съдби, съдба и карма... Само времето минава.

Неумолимо , непреклонно - не прощава.

Уж млад си - покоряваш върхове,

след време, ето ти причини две:

 

умора, пак умора и обезсърчение,

преследвани от идно поколение,

препускаме в галоп (с изхабените стави)

на късите дистанции...

 

И сякаш сме последни след троянците.

Тук там болежка и забравено лице и име,

- Ммм, наборе, ми хайде помогни ми,

подсети ме?...

 

Тежи! - и на дедите ни тежало е

на времето безмилостното наметало,

неумолимо, неизбежно,

посипващо със сняг главите нежно...

 

Но вие сте напред във времето,

лишени и от наше и от на дедите бремето!

Изисквате, но не давате,

уроци тежки не прощавате!

 

Не сте виновни вие - това създадохме!

А мислехме преди, съчувствахме, прощавахме...

Вие идвате с послание - бита карта сме,

не сме за състезание, и да,  наказвате ни с порицание.

 

Съдби и карми, и отново времето неумолимо.

Ти ще пораснеш и необратимо 

ще си родител и учител строг

на тези (твоите родители) , които вече нямат срок.

 

( за ползватели - чете се бавно и уморено ) :)

 

 

 

 

 

© Марина Късметлийска Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • Хареса ми. Не спазих указанието и го прочетох на един дъх, може би защото и ритъмът му е такъв-забързан. Интересен поглед върху старостта, която обикновенно звучи бавно, отмаляло и меланхолично; в твоята е творба е жива и динамична.
    ...или поне така го усетих аз.
    Поздрав!
Propuestas
: ??:??