Стоя сам със снимка твоя във ръка,
свил се в ъгъла на стаята ми тъмна.
Боли и очите тъжни плачат.
Крия се, не желая да ме виждат.
От нищото очаквам телефонен звън,
макар да знам, че мракът няма телефон.
Да се изправя не искам и не мога,
там в ъгъла страха ми ме притиска.
Страх от тази стая да изляза,
страх към слънцето отново да погледна.
Защото знам, че просто го няма -
и то със тебе помръкна.
Сякаш бавно лъчите му крачеха,
с теб във хоризонта изчезваха.
Сега приех, че полярни ще са моите дни,
пък дано без слънце по-малко да боли.
Из улиците като сянка ще се скитам,
чужди погледи да не привличам.
Погледът в земята все ще е скован,
че очите твои къде ще са, не знам.
Бавно уча се без тебе да живея,
но болката сърцето ми увива, като змия.
Трудно е, ала ще се справя, зная,
и някой ден от ъгъла ще стана.
Тогава спомените избледнели ще изхвърля
и слънцето с усмивка ще прегърна.
© Владимир Петков Todos los derechos reservados