20 ene 2013, 16:15

Понеделнишки неволи 

  Poesía » De humor
775 0 1

Сепна се зората,

забравила се бе

и на слънчо във главата,

комай мъгла да е.

 

Скокнаха лъчите,

подгониха нощта,

ех, че олелия стана,

още от зарана.

 

Кой, каквото хвана,

хукна си на смяна,

а петелът от стобора,

клюмаше към двора.

 

Дали да запее,

събуждайки света

или пак да си подреме,

сънувайки жита.

 

Брех, че светло стана,

пропуква се деня,

всичко се засуетява,

пак живна таз земя.

© Пепи Оджакова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??