18 feb 2016, 21:56

Порязвам нощта, заспивайки без ръцете ти.... 

  Poesía » Otra
439 1 2

Облягам глава на стъклото.

От устните ми се отронват симфонии,

мъчителна нежност …

за теб...

Но ти не си тук,

за да ме почувстваш...

да се плъзнеш по ръба на клепачите ми.

С пръсти... погалвайки скулите,

да изпиеш болката от гърдите ми,....

която сега задушава дъха ми...

Дъждът навън, безмълвно студен,

разголва душата ми, сякаш

разкъсвайки дреха...

А устните  ти, сега...

отпечатани  върху чашата

със уиски -  самотни...

горят мисълта.

Отпивам от тях,

изгубвам се в Теб....

но ти не си тук....

Порязвам нощта, заспивайки

без ръцете ти....

 

дата: 18. 02. 2016 г.

автор: Моника Валерѝ


 

© Моника Стойчева Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • Този стих е добър пример за тези, които пишат в свободен стил.
    Поздравления!
  • Сякаш слушам студен джаз. Добро поетично попадение, Моника!
Propuestas
: ??:??