19 jun 2014, 11:31

Последна спирка 

  Poesía » De amor
603 0 4

-


Пак се върнах! Посипах в антрето ти

на багажа си дяла оскъден.

Не почуках, макар че прието е.

Знам, че чакаш без глас да ме съдиш.

 

Кой пореден сезон ще се спуснеш

и ръкав разгневен ще запретнеш,

за да сбираш разпръснати чувства

недолюбени малки несретници.

 

Но да знаеш! докрай ще ти кажа

всички тайни, които ме стигнаха.

Нека първо звездите прокажени

се снишат в хоризонтната стигма.

 

Ще мълча сам, додето изстискаш

оня сън, смело яхнал клепача ти,

и във който пред теб съм по-истинска,

и не гузна, а влюбена, плача.

 

Пак съм тук, и да знаеш! по-гола

не заставам дори и пред себе си.

Шамаросай, изритай надолу

всяка мисъл и страст нискостеблена.

 

И когато с „обичам те” върнеш

съвестта ми в реалност пречистена

аз, смирена, сърце пълнокръвно

ще заровя в жарта на очите ти.

 

 

-

© Станислава Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??