21 jun 2011, 14:44

Последно вричане 

  Poesía » Filosófica
879 0 10

Последно вричане

                           

                                                (посветено)

 

Ти със сила неземна, с кипеж

всяко утро в блян светъл обличаш.

Жарки дни до полуда ковеш

и с вълшебство, и с плам ги наричаш.

 

Все по-морно сърцето пулсира.

А съдбата поднася под вежди

щърбав лъч от вини и коприна –

леден полъх в сребриста одежда.

 

Не разчиташ нелепите срички

на живота, в свирепата буря.

И се луташ в поредната жмичка,

а по-жадното слънце прежуря...

 

Днес раздираш небесната роба

на пустиня с безплодна утроба.

 

© Плами Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??