16 jun 2013, 22:00  

Посветено на жена 

  Poesía
1130 0 13

 

                                                ПОСВЕТЕНО НА ЖЕНА

 

 

Бих искал да те чувствам все така.

Бих искал вечно да си с мен.

Сред хората с протегната ръка

те търся. Викам те. Ела!

 

Кажи къде да те открия,

да се огледам в твоите очи?

Кажи, ще дойдеш ли при мене?

Кажи, любов, недей мълчи!

 

Но ти не си от тук, сега разбирам,

а търсих те по грешната земя.

Разбрах защо не те намирам.

Разбрах, че срещнах любовта.

 

Сега в нощта, загледан към небето,

небрежен, със цигара във уста,

усмихвам се, намигам и говоря

на моята единствена звезда.

© Емил Стоянов Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??