11 dic 2022, 17:02

Пречистващ огън 

  Poesía
316 6 9

Докосване до пламък. Тиха жар
в недрата на сърцето ми изтлява,
а после в буен ангелски пожар
гласът ти топъл пак я претворява.

Не знам дали от огъня боли,
или се свива в мене таралежът
с настръхнали, изострени бодли,
при допира до смелата ти нежност.

Или пък, просто в дяволска игра
ръцете ни горещи се преплитат...
Над мислите ми - девствена гора
небето меси лунната си пита.

Обгръща ни сребриста тишина,
в която всяка дума е излишна.
На прага пак застава любовта - 
чаровна, а тръпчива като вишна.

Треперя, но прогаря ме жарта
избликнала в очите ти лъчисти,
а нежната им, жива светлина
напомня - всичко огънят пречиства.
 

© Вики Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??