ПРЕД КАМИНАТА
Огънят в камината гори,
прехвъркат малките искри,
пукат дърветата омайно
и оставя чувство трайно.
Става топло на душата,
тъй прекрасно на земята,
пред камината на кожа,
глава до тебе да положа.
Тлей в камината жарта,
в мига е сладка и смъртта,
щом тялото ми още тръпне,
от милувките не ще се дръпне.
Светлина от пламъка огрява
и телата пъстро оцветява.
Ние пламваме в страст любовна
и се впускаме в игра съдбовна.
Огън в огън ни събра
и всекиго от нас разбра
какво е две тела в едно,
вплетени с душите заедно!
© Иванка Неделчева Todos los derechos reservados