24 may 2011, 11:38

Предчувствие за вино и ракия 

  Poesía » Otra
1645 1 25

Отрязвайки косите ù на слънцето,
героите се смееха прегракнало,
септември припълзя и змиеустно
облиза послевкуса на пожарите.

Измисли си и тайната закуска,

защото страшно мразеше вечерите,
когато ветровете запрепускат
по ледните крила на закъснелите.

И търсеше сърцето си във нивите

с ръцете на поредния удавник,
но ставаше безщурчово и тихо,
като сбогуване с последния приятел.

Накрая му остана само лозе

с предчувствие за вино и ракия
и някак си във ъгъла на нощите
развързваше по няколко стихии.

© Рени Бакалова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??