Капе свещта.
Някъде горе
душата лети.
Устните шепнат
молитва една:
-По-силно! По-нежно
ме прегърни!
Прегърни ме така,
че да звънне душа
и само с очи
ми кажи:
-Тебе съм искала!
За теб съм дошла!
Вземи ме
и полети...
Ангел въздъхна
и падна перо,
нежно и бяло
в краката ми.
Не го ли повдигна,
ще е живо тегло,
преди да отида
оттатък.
© Красимир Дяков Todos los derechos reservados
Нещичко ми трепна в ляво...