1 oct 2011, 18:24

Предрасъдъци 

  Poesía
815 0 3

Любов, така си ми отвън

и тъй не искам да те пускам

да влезеш в моето сърце,

което трудничко пропуска.

 

Така самотно ми е днес,

тъй както всеки ден било е,

дори когато беше с  мен

мъжът,  след който се затворих.

 

Но сякаш болно ми е, щом

на улицата се размина

с момиче и момче, без срам

които гушкат се и милват.

 

Любов, защо ли ме влечеш,

а сякаш си недостижима.

Страхувам се сега от теб,

но страх ме е и да подмина.

 

Плачът на хиляди сърца

с  хлипащ глас сега ми шепне

не искаш да си като нас,

не си мисли, че е вълшебно.

 

Тъй както си честита днес

и утре злата орис идва,

а после ден след ден, край теб,

светът  те мачка и те псува.

 

Не се сърди, любов, на мен,

а просто трябва да ме дебнеш

и, без да зная, някой ден

 от мен сърцето да открадеш.

 

И докажи ми, че си дар,

а не снегът във тежка зима

стопи леда ми със пожар,

за да  повярвам, че те има!

© Боряна Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??