24 feb 2024, 12:05

Преглътната сълза 

  Poesía » Civil
79 0 0

От всеки взех по нещо в сърцето
и дадох по нещо от мен.
Дори да звучи тъй нелепо
прозрях всеки поглед и ден.

 

Пресявах  отпор и сърдечност,
прелиствах каприз и кураж.
Докосвах  и злоба и нежност,
но пазих прилежния страж.

 

Търпях безсърдечни протести,
запалени с важност слова,
а тези безпочвени вести
сковаха една свобода.

 

Успях да преглътна сълзата
и гордо да вдигна глава,
защото гласът на съдбата
изрича заветни слова...

© Наташа Басарова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??