От всеки взех по нещо в сърцето
и дадох по нещо от мен.
Дори да звучи тъй нелепо
прозрях всеки поглед и ден.
Пресявах отпор и сърдечност,
прелиствах каприз и кураж.
Докосвах и злоба и нежност,
но пазих прилежния страж.
Търпях безсърдечни протести,
запалени с важност слова,
а тези безпочвени вести
сковаха една свобода.
Успях да преглътна сълзата
и гордо да вдигна глава,
защото гласът на съдбата
изрича заветни слова...
© Наташа Басарова Всички права запазени