19 sept 2015, 18:58

Прегърни ме 

  Poesía » De amor
446 0 6

                                            Прегърни ме

 

 

Приеми ме такава каквато съм,

с белезите, оставени  от живота.

Това не зависи от нас самите.

Браздите по лицето и душата наранена,

загрубелите уморени ръце,

косите вече посребрени.

Само сърцето живота пожали.

Толкова топло и силно обичащо,

преляло от чувства и нежност,

тръпнещо и вярно във времето.

Омраза не знае, не помни.

Посрещай ме, каквато ме намери.

Животът е твърд и жесток--

всяка минута от мене крадеше.

остави само в сърцето ми жар.

Стопли се от него, скъпи,

стопли се от любовта му.

Толкова силно гори.

За тебе!

За твоята любов!

Докосни с ръцете мъжки,

отнеми от огъня му див

и този пламък да те докосне

в изгрева на твоите дни,

в дните огрени от слънце.

Посрещни ме!...Приеми ме!...

Такава съм аз!

Прегърни ме!...

Аз искам да бъда твоя ден.

© Йонка Янкова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • Благодаря ти Лили.
  • Наистина е прекрасно...!!!Истинска безусловна любов,която приема нейната душа такава каквато е...
  • Благодаря Велин за добрия коментар. Приятна вечер.
  • Прекрасно е! Силно ме докосна! Поздрави, Йонка!
  • Благодаря ти Тони.Поздрав и на тебе хубав ден
  • Написала си хубаво стихотворение за най-приятното чувство - любовта .
    Поздрав и приятна вечер!
Propuestas
: ??:??