Онези романтични времена,
известни, общо взето, като древност,
шептят ни, че суровата страна
на лесния живот, е неизбежна.
Тогава всичко просто е било -
или вървиш напред, или пропадаш
в капана на житейското тегло,
а всеки следващ изгрев бил награда.
Сега блестят изкуствени слънца,
и лампи, и неонови реклами,
но не е привилегия речта,
а източник на гняв и мелодрами.
Водата не е изворна вода,
а стоката поредна в магазина
и не е лек планинската трева,
че имаме развита медицина...
Но как така се случва и дали -
по-немощни и слаби се оказваме,
по-често нещо скрито ни боли...
Прекрасен свят, разяждан от проказа...
Защо и как оказахме се тук -
на времето, в десетата му глуха!?
Сменихме с електронен пулс и звук
любов и гласове. За който духа...
Щом има чип, товар е паметта,
сърцата пред портфейлите изтляват
и тръгваме по гнили стъпала
към следващо ниво. На оглупяване.
© Вики Todos los derechos reservados