2 ago 2024, 1:52

Приказен свят 

  Poesía » Para niños
159 1 3

Вечер в мойта детска стая
с приказни герои си играя. 
Тук са Вълчо, баба Меца,
дето лапа си медеца.

 

Ето, под леглото се подава
лапичка пухкава и кафява.
Това е Заю Баю Средногорски, 
крие се тук от лоши думи, хорски. 

 

Всички тези приказни герои 
са приятели любими мои.
С тях към детството се връщам, 
в родната бащина къща!

 

С тях отново съм дете
с голямо, добро сърце. 
С тях света опознавам
и винаги се забавлявам. 

 

Понякога аз Снежанка викам
и със седемте джуджета тичам
през горската дъбрава 
без изобщо да се бавя. 

 

Срещам и шапката Червена, 
крия от Пепеляшка вретено. 
Харесва ми да помагам
и от беда да спасявам. 

 

Задружен е приказният свят. 
На мъдрост и знания богат. 
В него винаги доброто побеждава 
и аз да го правя си обещавам. 

© Людмила Данова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??