19 ago 2008, 15:27

Приковано море 

  Poesía » Otra
736 1 19

Примири се със своята същност
на море, край брега приковано.
Все сънуваш, че пак се завръщаш
сред разискрена сребърна пяна.


Край черупките спираш за кратко -
песъчинките в тях да изчистиш
(следописи от минали страсти).
После хукваш към залез измислен.


А вълните след тебе се втурват
да те върнат за миг към брега.
Невъзможно! Ти вече не плуваш...
... А в началото
беше река...

© Бианка Габровска Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??