19.08.2008 г., 15:27 ч.

Приковано море 

  Поезия » Друга
701 1 19

Примири се със своята същност
на море, край брега приковано.
Все сънуваш, че пак се завръщаш
сред разискрена сребърна пяна.


Край черупките спираш за кратко -
песъчинките в тях да изчистиш
(следописи от минали страсти).
После хукваш към залез измислен.


А вълните след тебе се втурват
да те върнат за миг към брега.
Невъзможно! Ти вече не плуваш...
... А в началото
беше река...

© Бианка Габровска Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??