13 may 2007, 21:25

Припява във очите... 

  Poesía
468 0 9
Припява във очите
онази песен волна,
която съм дочула от дъжда,
измивайки сълзите
превръща ме във сребърна
капчица - сияйна във нощта.

В танцуващите капки
със пъстри силуети
облечени са жарките лета,
преливам в мокри срички
измислени и чисти
с мелодиите звучни на смеха.

Забързана изпявам се,
дъхът ми даже спира,
но пулсът жив е на кръвта,
догонвам вятъра, изправям се...
в гърдите ми напира
на капките дъждовни песента.

Под клепките трептящи
сънят е чудно хубав,
а капките са хиляди звезди,
в душата ми танцуващи
наяве не дочути,
мелодии от звънки светлини.

© Евгения Тодорова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??