19 nov 2017, 17:42

Присъда 

  Poesía » Formas graves
718 3 8

Дните ми бягат нагоре по времето, 

стръмни са нощите, в облачен хлад. 

Имам ли още остатък за вземане, 

грешките ресто не връщат назад. 

 

Остри бодли ми поникнаха в стъпките, 

примка да вия, наместо венец. 

Думи да кърша, от тръни разпъпили 

в песен случайна на странен щурец. 

 

С глътка вода от неверните истини 

чуждия хляб да преглъщам, и пак 

в шепи да стискам отрязани писъци, 

станали дом на прокуден бедняк. 

 

Нека съм грешна! Но дай ми от силата 

грях да простя, без да чакам помилване.

© Петя Павлова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??