9 ene 2011, 12:58

Приятели 

  Poesía » Para niños
959 0 31

 

 

Баба Зима вихри вее.

Даже Слънчо тук не смее

иззад облаче лицето

да покаже над селцето.

 

Врабчо със крачета тънки

по снега подскача вънка.

Няма шубичка, ботушки,

зъзне този непослушко.

 

Жалничко поглежда всички:

-Търся семенца, трохички,

може шепичка зрънца.

Помогнете ми, деца!

 

Чу го мъничкият Гого

и реши да му помогне.

Той хранилка му направи,

хлебец вътре му постави.

 

Нека Баба Зима вее,

нек` се мръщи и лудее.

Чурулика вън врабченце,

благодарно на момченце!

 

 

 

© Мария Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??