19 abr 2007, 1:53

признание 

  Poesía
722 0 7
 

Аз просто съм една случайност - 
от скута съм на приключенията,
под тежки камъни съм вятър
отекнал в сблъсъка със севера.


Разгарям се във суматохата

на общество от порицатели,

самоуверена до показност -        

недопустима за вмешателство.


Спокойна съм сред антиподите

на вътрешната разточителност,

защото зная,  че съм огънят,

прогарящ мръсни пепелници.


И празни чаши не докосвам

(от милостините настръхвам ...)

Не страдам от анатемосването

на дяволи, превзели църквата.


Опитвам се да не пропадам

в илюзии за съпричастност

(съчувствието е като брадва,

ако Пилат му е посланикът...)

© Дакота Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??