15 jun 2011, 18:38

Пробуждане 

  Poesía » De amor
659 0 10

 

Пробуждане

 

Подарък чер по късна доба

гравира кръст в око на скитник –

живот, залостен в спомен-битник

от градоносна, зла прокоба.

 

Забравен маг честит се смее.

Река лъчиста мигом плисва.

Звезда-лавина ме стъписва.

Сокол неистово се рее.

 

Ревниво съска трън обрулен,

разпятия среднощ подмята.

Тръпчив щурее кръговратът –

от властната любов пробуден...

 

© Плами Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??