Пробуждане
Подарък чер по късна доба
гравира кръст в око на скитник –
живот, залостен в спомен-битник
от градоносна, зла прокоба.
Забравен маг честит се смее.
Река лъчиста мигом плисва.
Звезда-лавина ме стъписва.
Сокол неистово се рее.
Ревниво съска трън обрулен,
разпятия среднощ подмята.
Тръпчив щурее кръговратът –
от властната любов пробуден...
© Плами Всички права запазени