23 feb 2011, 19:54

Пролет 

  Poesía » Versos blancos
595 0 1

 

***

 

пролетта слиза внимателно

по покриви червени на къщи

в моето детство едноетажно

промъква се като котка

през пролуки на огради

изтръпва във върховете на пръстите

и ражда онзи особен гъдел под ноктите

 

***

 

в дълбините на океана от човешки души

все още дреме беглият спомен

за онази, най-първата (и най-истинска!) пролет

преди милиарди лета

 

***

© Енчо Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • Хареса ми "гъдел под ноктите" "преди милиарди лета"! Зазвуча ми Бебел Жилберто!
Propuestas
: ??:??