Пролет
И тази неспокойна зима вече си отива,
развигорът пак лудува като лани.
Животът се събужда. Сякаш самодива
луната се прокрадва зад облаци съдрани.
Пролетта е близо – усеща се дъхът ù.
Кокичета надничат над преспи изтънели.
Природата отново за живот въздъхва,
превръщайки във влага снежните дантели.
март 2013
© Цвятко Илиев Todos los derechos reservados