П Р О Л Е Т Н О
Пролет пъстроцветна тича –
Лудо някой ме обича!
А за мене няма време
да посея с обич семе.
Да политна след мечтите,
да се радвам на липите.
Пролет пъстроока звънка,
властно мами ме навънка –
под лъчите благодатни,
сред цветята ароматни.
Моя пролет ведролика,
твоят глас към мене вика:
Ти си птица лекокрила –
моя полет в теб съм скрила.
Ти си угар закопняла,
семето си в теб съм сяла.
Ти сълза си от небето,
росен божур сред полето!
Пролет тича сладкозвънка –
с талия изящно тънка
и твърди, че ме обича.
С обичта си ме облича.
Многогласа моя пролет,
вливам се във твоя полет!
© Стойна Димова Todos los derechos reservados
ведро, оптимистично настроение, посветен на пролетта!
Поздрави и от мен за слънчевата поетеса!