26 mar 2011, 13:48

Пролетно откровение 

  Poesía » Otra
522 0 3

 

 

 

                                               ПРОЛЕТНО  ОТКРОВЕНИЕ                    

 

                                                            Пролет е!

                                       Радостен вик.

                                                            Болка от спомен.

                                       С усмивка прикрита тъга.

                                                            Надежда за лято.

                                       Краят на зимата.

                                                            И какво от това?

                                       Роден нов живот.

                                                            Но още зарити животи.

                                       Разцъфнало клонче

                                                            върху стара  мечта.

                                       Любовна измислица.

                                                            Нахалница млада.

                                       Нова книга за прочит.

                                                 Такава е тя - Пролетта.

 

                                       Лудо е времето.

                                                               Губят се дните ни

                                       сред зимната сива мъгла.

                                                              Без нас едни тръгнаха…

                                       Други забегнаха.

                                                              Забравихме вече -

                                       кои и къде, и кога.

                                                            А тя е все палава…

                                       На птиците с полета,

                                                            завърна се същата,

                                       с букетче от свежи цветя.

                                                             Обичана, чакана, търсена -

                                       от живота  залюбена,

                                                  пак долетя Пролетта.

 

                                                                       Wali/Виолета Томова/

© Виолета Томова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??