ПРОЛЕТНО ОТКРОВЕНИЕ
Пролет е!
Радостен вик.
Болка от спомен.
С усмивка прикрита тъга.
Надежда за лято.
Краят на зимата.
И какво от това?
Роден нов живот.
Но още зарити животи.
Разцъфнало клонче
върху стара мечта.
Любовна измислица.
Нахалница млада.
Нова книга за прочит.
Такава е тя - Пролетта.
Лудо е времето.
Губят се дните ни
сред зимната сива мъгла.
Без нас едни тръгнаха…
Други забегнаха.
Забравихме вече -
кои и къде, и кога.
А тя е все палава…
На птиците с полета,
завърна се същата,
с букетче от свежи цветя.
Обичана, чакана, търсена -
от живота залюбена,
пак долетя Пролетта.
Wali/Виолета Томова/
© Виолета Томова All rights reserved.