20 feb 2014, 20:35

Пролетно слънце 

  Poesía » Del paisaje
1305 0 17

Усмихна се слънцето, разплака капчука, 
над земята лъчи разпиля.
Стопи и снега, всичко затрупал,
и сякаш градът оживя.
Събуди цветята, пчелите и птиците -
пръсна златни лъчи.
Врабчетата рошави стопли по жиците -
наредени сиви синци.
На всичките влюбени надникна в очите
запали искрици любов.
На капчука ревлив избърса сълзите, 
и светът грейна пролетно нов.

 

© Валка Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??