Усмихна се слънцето, разплака капчука,
над земята лъчи разпиля.
Стопи и снега, всичко затрупал,
и сякаш градът оживя.
Събуди цветята, пчелите и птиците -
пръсна златни лъчи.
Врабчетата рошави стопли по жиците -
наредени сиви синци.
На всичките влюбени надникна в очите
запали искрици любов.
На капчука ревлив избърса сълзите,
и светът грейна пролетно нов.
© Валка Всички права запазени