И ето пак ноември е – Десети,
а помните ли колко бе добре?
Живеехме си със ТКЗС-то
и евтини почивки на море.
А помните ли връзките червени,
до болка приповдигнатия плам
за Партията – чинно построени!
И „Битълсите“ – смъртния ни враг!
Но помните ли поничките мазни,
купоните за стол – за без пари?!
Във гастронома – рафтовете празни,
опашките за хляб (но истински)?!
Най-жалкото оказа се обаче,
тогавашните видни първенци
са същите, загробили ни! Плачем
от лош живот – сега, а и преди!
© Данаил Таков Todos los derechos reservados