Чете души за без пари,
на несретниците тя е стряха,
бърка в болките и чуждите сълзи,
огънче във мрака за безпътицата плаха.
Знае тайните на знатните дори,
търсят нейната пророческа утеха,
в храма за смирение им казва тя - "иди",
знаейки от чий гръб смъкнали са дреха.
Светица, вещица - наричат я различно,
била тя страшен феномен,
но всъщност е човек със хоби нетипично,
да търси светлинката в утрешния ден!
© Антония Спирова Todos los derechos reservados