Nov 21, 2012, 1:54 PM

Пророчица 

  Poetry » Other
426 0 0

Чете души за без пари,

на несретниците тя е стряха,

бърка в болките и чуждите сълзи,

огънче във мрака за безпътицата плаха.

 

Знае тайните на знатните дори,

търсят нейната пророческа утеха,

в храма за смирение им казва тя - "иди",

знаейки от чий гръб смъкнали са дреха.

 

Светица, вещица - наричат я различно,

била тя страшен феномен,

но всъщност е човек със хоби нетипично,

да търси светлинката в утрешния ден!

© Антония Спирова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??