12 nov 2008, 19:26  

Простичка молитва 

  Poesía » Otra
539 0 4

Сега я виждам, сякаш беше вчера,
стои сама, с наведена глава
и мърда устни, бавно потреперва
тя, старата, измъчена жена!!!

А на стената малкото кандило
догаря с трепкащи искри.
Иконата до него гледа мило,
а старата жена... мълчи!!!

На ум отправя своите молитви
за кой ли път, с надежда все една:
- Вземи ме, Господи, при Тебе, в къщи,
смирено проси моята душа!

                      В памет на моята пра-баба
                         

© Руми Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??