4 ene 2021, 8:56

Провал 

  Poesía
382 0 3

 

 

Вината… тя не е еднопосочна…

Като монетата е - има две страни.

Така че кой кога започна

е важно, колкото “тура-ези”…

 

Има ли виновен без причина?

Колкото причина без последствие…

Кой има право на аршина

с който се мери отсъствие?

 

Дали вината е простима?

Прошката превръща истината във вина…

Тя е може би дължима, 

ако си виновен. По чии правила?

 

Твойта истина дали е моя?

Мои ли са твойте страхове?

Вината ми не е ли твоя

вследствие от твойте грехове?

 

И има ли вина, когато всеки

своя път си е избрал, 

приемайки за правилно това,

което сам за себе си е начертал?

 

Виновен си едиснтвено и само,

когато истината си на друг за оценка си дал!

А прошката?

Тя е печат за провал.

© Ангелина Стойчева Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??