Зората ражда ден и го дарява
с любов на тези вечни небеса.
А те Земята цяла озаряват,
за да се раждат нови чудеса.
И всяко семенце в пръстта пониква,
защото е от обич оплодено.
С това явление така сме свикнали,
че ни изглежда най-обикновено.
И всичко тук е сътворено с обич,
безбрежна като бистър хоризонт.
А земният живот е само проба
за бъдното докосване до Бог.
© Елица Ангелова Todos los derechos reservados