12 ago 2009, 22:53

Пуловерът 

  Poesía » Otra
418 0 4

 

 

 

                                                               Пуловерът

 

                                      Веднъж и аз реших да хукна към безкрая.

                                      Но там ми доскуча и върнах се наново тук,

                                      в един оставен дом - в града, далеч от Рая.

                                      При спомените си уплашено надникнах пак.

                                      Неканена се спрях на другите при веселбите.

                                      Тайно се промъкнах на едно дете в мечтите.

                                       Здрависах се с мига. Сама потърсих обичта.

                                       Тя чакаше все там, на стария протрит адрес.

                                        Простих на завистта. Омразата задминах.

                                        Наново дишах опушения въздух на колите.

                                        Надбягвах се с шума. Мечтаех да рисувам

                                         по асфалта... Но сняг запръска. Вятърът не

                                         спря. Тогава, спомних си за стария пуловер

                                         шарен, на цветя. И закопнях отново на зимата

                                         в студа, пак така щастлива, в него да се приютя.

                                          Да си разкажем туй-онуй за любовта. И вече

                                          не загадъчна величина, поисках нещо малко

                                           от света. Да върне откраднатата топлина

                                               на оня стар пуловер, шарен, на цветя.

                                                                          

                                                                               Wali. (Виолета Томова)

© Виолета Томова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • Хубаво и мъдро!
  • "нивга се не връща миналия час
    розата откъсната на своя храст"

    и аз си търся старите детски пуловери...

    няма ги!!!!


    благодаря ти!!!
  • Искрено благодаря.Wali./Виолета Томова/
  • Сърдечни поздрави, Вили!С много Обич!
    ...върни ми онзи Сън за Любовта, за тихия копнеж на женските ми длани, и разпиляните от Обич крачки ми върни, че зъзнат в мене думи невидяни...да лумне лятото, да онемее пролетта, и кална от съмнения, но плодна да е всяка есен, а зимата-да скрие липси и очи в звънчетата на детска песен...не ме оставяй коленичила да моля, прокъсана и жадна реч към тебе да мълвя, въздай-на крехката ми нежност воля, останалото знам остава си Съдба...
Propuestas
: ??:??