7 abr 2011, 20:26

Пустия 

  Poesía » Otra
1066 0 9
Не минава, пусто да остане,
и да мине, скоро се завръща,
като зле неоздравяла рана,
като куче, дето няма къща.

И търкалям дните като тЯсто,
ала нощвите ми тъй са тесни,
и брашното, сипано през сито,
го втвърдява и го прави тежко.

Не минава, лято подир лято
сухи клони, вместо плод събирам
и ги слагам възнак на душата,
но се в себе никак не побирам.

Ден ли е, година ли?!! Не зная,
но не свършва, пусто да остане -
дълга и самотна тиха рана
ще боли, доде не ме удави.

© Лулу Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??