4 mar 2013, 10:26  

Пустота 

  Poesía » Otra
739 0 2

Отпусната във пустотата,

седя на тъмното в средата,

в мълчанието между думите,

под свода на вратата.

Стаена в задържаните секунди

между дъха поет

и предстоящото издишване.

Няма полъх, няма и посока.

Идеята я няма още,

в момента тя е чист заряд -

непроявен,

и точно миг преди създаване.

Мигът е пуст

и иска съхраняване.

Мигът на нищото,

съдържащ всичко.

Свещена пустота.

Тук раждат се свещените неща.

© София Оренда Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??