15 ene 2013, 2:49

Пътища 

  Poesía
559 0 3

-----



Има пътища много, различни —
със завои, безкрайни и стръмни.
Никой път на друг път не прилича —
в ден замръквам, а в нощи осъмвам.

На челото в дълбоките дири
трупам спомени — тежки пътеки.
Още вятър в косите ми свири
за мечтите ми, в дните нелеки.

Онзи път, дето веждите сключват
е и плитка река, но и урва —
през сълзи и през благополучия
преминавам.
Той скъпо ми струва!

Някой ден, натежат ли годините,
и докосна ли с пръсти Вратата —
аз спокойна през нея ще мина,
без да нося на гръб суетата.

Изпреварила опитно злото,
ще запазя следите си цели,
за да могат — по пътя в челото
да поемат децата ми смело!

 

-----

© Станислава Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??