11 sept 2012, 10:51

Пътят 

  Poesía
658 0 0

          Не можах да ви направя щастливи,

          все нещо не достигаше.

          Не достигаше песента недоизпята,

          не достигаше времето

          и къшеят хляб не достигаше,

          и слънцето до нас не достигаше,

          някъде зад хоризонта скрито!

 

          За това пък в по-вече бяха:

          Вяра, че утре ще е по-добре,

          Надежда, че хлябът по-сладък ще стане.

          

          И започнах да слагам в торбата

          (ще ви трябва по пътя)

           Вяра и Надежда,Чест и Достойнство,

           щипка пръст и една звезда.

           А, да, и мечти,

           защото без мечти птиче не лети.

 

           И литнаха в простора син!

           И върна се слънцето отново,

           и песента огласи този свят огромен,

           и хлябът е за двама...

       

           Само там, някъде на дъното на торбата,

           майчината любов остана!

 

 

           Бонка Василева

© Бонка Василева Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??